Animalverhuur Slam!FM

Animalverhuur was te gast bij Igmar van SLAM!FM. DJ Rens kreeg de uitdaging om binnen 1 uur een zo'n groot mogelijk object naar de studio te laten komen.

Lees meer>>

Lauren Verster

Lauren Verster

Kalfjes

Animal Verhuur heeft een behoorlijk aantal runderen. Op deze pagina zullen wij u wat vertellen van onze bijzonderste runderen, en iets over onze runderen in het algemeen.

Runderen, beter bekend als ‘koeien’ hebben we in Nederland veel. Het vrouwelijke dier wordt een koe genoemd, het mannelijke dier een stier. Een os ten slotte is een gecastreerde stier. De in Nederland bekendste soort runderen zijn de zwart-wit gevlekten die we gebruiken voor de melk. Op onze boerderij hebben wij deze runderen niet. Wij fokken bij voorkeur met kleinere rassen, zodat ze klein genoeg blijven om mee te gaan met onze mobiele kinderboerderij.

Hieronder een aantal van onze runderen nader toegelicht.

Cascogne os

Os

We hebben één Cascogne os. Hij komt uit Frankrijk en hij heet Mulé. Mulé is echt reusachtig, en erg imposant met zijn grote horens, maar diep van binnen is het een brave lobbes. Hij is goed getraind, en we gebruiken hem voornamelijk om de ossenwagen te trekken, maar hij is ook al eens bij Paul de Leeuw in de show geweest.

Galloway koe

Galloway koe

Galloway koeien zijn hele leuke, opmerkelijke koeien. Ze hebben lange, vaak een beetje krullende, haren. Deze koeien zijn uiterst vriendelijk.

Één van onze Galloway koeien is Wiarda. Zij is een koe waar je op kunt rijden. Ze krijgt dan een westernzadel op en wordt geleid door één van onze begeleiders.

Schotse Hooglander

Os

Watusi

Watusi

Het Watusi rund is een afrikaans ras. Ze zijn opvallend, vanwege hun ontzettend lange horen. We hebben een paar van deze, in Nederland schaarse, koeien.

Bel mij terug [!]

Uw naam (verplicht)

uw Telefoon (verplicht)


Onze keurmerken


Zoönosen verantwoord bedrijf


Aequor erkend leerbedrijf

Meer info

Bedrijf

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer

Uw bericht